Лавандулово масло

произведено съгласно европейската регулация
Научи повече Свържи се

Натурални и чисти етерични масла от лавандула

придобити от Северозападна България
Научи повече Свържи се

Култивиране и отглеждане на лавандулата

използване на методи
Научи повече Свържи се

Още от древността, лавандуловото етерично масло има изключително много приложения. Едно от тях е силното антибактериално действие (най-вече пртив гъбички, вируси и стрептококи). На второ място е забележителното му действие при изгаряния – както от слънце, така и битови. Особено актуално в днешно време приложение на лавандуловото масло е като дизенфектант за ръце. Има много рецепти, които включват маслото в своя състав именно поради неговите антибактериални свойства.
Отглеждайки един от най-старите български сортове лавандула, славещ се с високото си качество, ние запазваме една традиция и осъществяваме връзка с миналото – давайки на Вас клиентите най-висок клас продукт.

Защо точно етерично масло от лавандула?

Във все по забързания ни свят, много хора осъзнават, че като общество постепенно се отдалечаваме от природата и това, на което тя може да ни научи. Множество блага, които тя ни дава почти на готово биват игнорирани за сметка на по-модерни изобретения, поради незнание или нежелание. Ние обаче имаме друг подход и искаме да направим стъпка назад – обратно към природата и естественото състояние на човека. Лавандулата в този смисъл е повече от полско растение. Силният ѝ специфичен аромт е невъзможно да бъде сбъркан с нищо друго, а полезните ѝ свойства са цяло множество. Прекрасен пример за това какво се крие пред очите ни – тук, в тучните български полета и ниви.

Всичко нужно на човека за живот изпълнен с благоденствие ни е вече дадено от природата. Ние само трябва да протегнем ръка и да го вземем. Нашето желание беше тези природни блага да достигнат до възможно най-много хора. И до ден днешен се ръководим от това желание в производството на лавандулово масло и етерични масла. Това прекрасно растение – дар от нашата природа, обработено от нас с безкрайна грижа и уважение, накрая се превръща в лавандулото масло, което държите в ръцете си сега. Благодарни сме, че имаме тази възможност – да изпълним ежедневието ви с несравним аромат и душевен покой.

Засаждане на лавандулата

Засаждане:

Рано напролет (февруари-март), преди да е настъпило пролетното засушаване, или късна есен – след спиране на вегетацията на растенията

Култивиране на лавандула

Култивиране:

разрохкване, размесване и наситняване, осигуряване на равна повърхност, структура на почвата и дълбочина

Жътва на лавандула

Жътва:

Косене и прибиране на лавандулата

Дестилация на лавандулово масло

Дестилация:

извличане на лавандуловото етерично масло посредством парна дестилация

Сушене на лавандула

Сушене:

изсушаване на цветове и цели стръкове лавандула за лечебни и декоративни цели

Компания


„Апис Агро 98” ООД е земеделски производител и е на българския пазар от 2015 год. Фирмата е първият производител на лавандула и лавандулово масло в Северозападна България и постоянно разширява своите хоризонти и дейности.

Фирмата има реализирани два проекта по европейски програми: подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства” и подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти”. Подготовката за първия проект е стартирана веднага след създаването на фирмата – през 2015 год и изцяло осъществен и завършен преди края на 2017 год.

Затваря целия цикъл на създаване, който включва засаждане на растенията, механични обработки на почвата, прибиране, дестилиране/сушене, търговия на едро с готовите продукти.

В интерес на нашето развитие, екипът ни непрестанно развива своите познания и придобива нови умения, за да се гарантира добро качество както на производствения процес, така и на крайния продукт.

За нас е удоволствие да взимаме този природен дар – лавандулата и да го обработим във вид масло, което е лесен за употреба и широко приложим в ежедневието на всеки човек.

Нещо на пръв поглед толково просто като лавандуловото масло може да подобри вашето настроение и да освежи всеки дом. За нас това е изключително прекрасно чувство – можем по този начин да докоснем живота и подобрим ежедневието на всеки наш клиент.

Етерично масло лавандула

Продукция


Качествени етерични масла от лавандула, маточина, лайка и др

Нашата грижа качеството на крайния продукт започва още от засаждането на лавандулата. При избора на подходяща земя за нейното отглеждане се ръководим от традициите, но и модерните земеделски практики гарантиращи устойчиво земеделие и опазване на почвата от ерозия. За нас е важно и бъдещите поколения за могат да събират плодовете на своя труд и да се наслаждават па ползотворните свойства на лавандуловото масло.

След като бъде окосена, суровината веднага се подлага на преработка, за да не губи част от своите качества. При производството на лавандула и лавандулово масло, стартовата суровина и времето на нейната обработка са от изключително значение. Навременната ѝ обработка след косене гарантира запазване в максимална степен запазването на всички вещества и свойства, които правят маслото от лавандула така търсен продукт.

Сигурни сме, че ще усетите разликата и ще оцените силният, траещ дълго време аромат на маслото, както и многобройните му лечебни свойства, доказани във времето. Изграденият и оптимизиран с години процес на работа, който следваме и подобряваме постоянно, гарантира максимално качество на лавандуловмото масло за Вас – крайният потребител. А за нас, това е най-важното – вашето признание и продължаваща подкрепа.

Дестилерия Сушилня

My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.