Дестилерия

Капацитет


Капацитетът на дестилерията е 90 тона/ден при 12-часов работен ден

Производството на етерични масла се основава на метода на парна дестилация при контролирани технологични условия. Целият процес е автоматизиран и преминава през няколко етапа. Лавандуловия цвят се поставя в изолирани дестилационни апарати, в тях се подава пара с високо налягане, като по този начин се извършва термична обработка на материала. Изпаренията се насочват към кожухотръбния топлообменник и при преминаването през него, сместа от пара, аромати и масло се охлажда и превръща в течност, която се придвижва към флорентинския съд. В него чрез декантиране се извършва отделянето на етеричното масло от ароматната вода.

Компанията притежава модерни производствени съоръжения, гарантиращи високото качество на финалните продукти. Оборудването на дестилерията е с капацитет 33 м³: 6 бр. дестилационни апарати с вместимост 5.5 м³, както и 2 бр. кохобационни колони с вместимост 2.5 м³ всяка.

Освен етерични масла, друг краен продукт, получаващ се след процеса на дестилация, са т.нар. естествени аpoмaтни или флорални вoди. Тяхната употреба е най-широко разпостранена в козметиката (включително в тази за домашни любимци). Оcвeн, че имат пpeĸpacнo yxaниe, тeзи пpoдyĸти имат и терапевтичен, ycпoĸoявaщ, противовъзпалителен, антисептичен, хидратиращ, лечебен и пoчиcтвaщ ефект, ocoбeнo зa cyxa, чувствителна, проблемна ĸoжa. Те са лесни за употреба, защото не изискват предварително разтваряне.

Произвежданите масла и ароматни води са безопасни и се влагат в съставите на широка гама козметични продукти без проблем: шампоани, балсами, лосиони, кремове за лице и тяло, пасти за зъби и др. Те са стабилни и съвместими с обичайните козметични сурови материали.

Количка
Количката е празна

Изглежда все още нищо не сте избрали.